Houtrenovatie

Den Uyl Schilderwerken > Houtrenovatie

Houtrenovatie

Als houten onderdelen van uw huis te vochtig worden, kan houtrot ontstaan. Het hout kleurt donkerder, wordt zachter en valt op een gegeven moment zelfs uit elkaar. Houtrot is een veelvoorkomend probleem bij onder andere ramen, kozijnen en deuren. Wordt het niet tijdig aangepakt, dan kan het zijn dat het gehele onderdeel vervangen moet worden. Zonde!

Hoe ontstaat houtrot?

De oorzaken van houtrot zijn meestal bouwkundige gebreken of achterstallig onderhoud. Hierdoor komt er vocht in de constructie en tasten schimmels het hout aan. Op het moment dat u houtrot ontdekt, is deze vaak al verder doorgewoekerd dan u met het oog kunt waarnemen. De specialist van Den Uyl Schilderwerken kan voor u bepalen in welke mate het hout is aangetast. Hij doet u een voorstel voor de beste oplossing. Het kan voldoende zijn om de aangetaste delen te verwijderen en de ruimte op te vullen, maar als het hout ernstig beschadigd is zal het (deels) vervangen moeten worden.

DRY FLEX®

Den Uyl Schilderwerken gebruikt voor houtrenovatie de kwaliteitsproducten van DRY FLEX®. Deze zijn geschikt voor permanente reparatie van houtrot en beschadigingen, zowel binnen als buiten.